Nettie Groeneveld

Meditatie en yoga zijn sinds de jaren ’80 belangrijk in mijn leven. Het geeft rust en ruimte. Het leven overkomt me niet altijd meer, het kan soms rustig door me heen stromen.
De heuvels en dalen blijven ook, de perioden van onrust. Het is in zulke tijden een zegen dat ik heb geleerd me niet meer te verzetten maar het te ervaren en zien met zachtheid en respect. Vaak ontstaat daardoor ruimte en zicht op wat me te doen staat. Dan probeer ik te handelen met dezelfde zachtheid en respect. Voor mij maakt dat het leven boeiend en vreugdevol.

Mijn werkervaring ligt in de welzijnssector. De eerste tijd als trainer, later als manager en coach. Sinds een aantal jaren heb ik de tijd en mogelijkheid om me verder te ontwikkelen als meditatieleider en mindfulnesstrainer. De zenmeditatie die ik al langer beoefen, ligt ten grondslag aan de wens om de opleiding te volgen voor het vak van trainer mindfulness.
In 2012 en 2013 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer gedaan aan de Hogeschool Utrecht. Blij verrast ben ik door de eenvoud, de toepasbaarheid en de compleetheid van de training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Dit heeft ertoe geleid dat ik zowel zenmeditatiecursussen (www.zendrachten.nl) verzorg als mindfulnesstrainingen.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN)
categorie 1.