Nieuw

Mindfulnesstraining voor gevorderden.

Deze training is een vervolg op de MBSR-training. 

We besteden aandacht aan het lichaam. Lichaam en geest zijn één en we kunnen pijn, angst, boosheid en verdriet benaderen en verzachten door aandacht voor gevoelens in het lichaam.  
We mediteren als oefening om rust te vinden. Om te zien wat er werkelijk is, zonder oordeel. Hierdoor ontstaat ruimte.   
We gaan aan de slag met integratie van mindfulness in het dagelijks leven.

Deze training is voor mensen die een mindfulnesstraining hebben gedaan. Ook kunnen mensen deelnemen die ruime ervaring met meditatie hebben. Voorwaarde is dan dat je een meerdaagse retraite hebt gevolgd.

Data


Dokkum: 4, 18 oktober, 8 en 22 november en 13 december.
Drachten 27 september, 11 oktober, 1, 15 en 29 november.
Stiltedag op 25 november.
Kosten € 200,-

Dag van Aandacht.

Dag van Aandacht vindt plaats op 16 september van 10.00 tot 14.00 uur in de Bonifatiusschool in Dokkum. Je kunt op deze dag kennis maken met verschillende vormen van oefening van aandacht.

Als er aandacht is in het moment, ontstaat er ontspanning. Als er ontspanning is, zijn we beter in staat om te zien wat er is en wat we te doen hebben. Aandacht geeft helderheid en energie. Aandacht in het moment brengt de geest tot rust en laat spanning afvloeien. Dan ben je aanwezig, je bent in het hier en nu. Dan ontstaat ruimte en creativiteit, dan ontstaat tevredenheid. Al duizenden jaren wordt aandacht getraind in verschillende vormen. De kern van al die verschillende methoden is aandacht voor wat er is in het moment, aanwezig zijn in het moment. Aandacht kun je trainen door meditatie, door heel stil te zitten en je geest te richten. Je kunt ook aandacht trainen door te bewegen en dat te doen met volle aanwezigheid. Hoe je het ook doet, aandachtig zijn moet je leren, moet je trainen. Het komt je niet zomaar aanwaaien.

Om kennis te maken met verschillende manieren waarin geoefend wordt met aandacht, hebben we de Dag van Aandacht georganiseerd. Door mee te doen kun je ervaren wat aandacht is en misschien ook welke vorm het beste bij je past. In alle rust kun je ontdekken en oefenen. Na de workshops is er gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens de lunch.
Je kunt je aanmelden op www.aandachtdokkum.nl